Εσπευσμένα «Noble Dina» με 20 πολεμικά πλοία. Η κατάσταση θεωρήθηκε κρίσιμη και οι τουρκικές απειλές αρκετά αξιόπιστες γι αυτό και το «ιππικό» έρχεται. Οι τουρκικές ναυτικές μονάδες εξορμούν από τον ναύσταθμο της Αττάλειας ενώ μετέχουν και σμήνη από όμορες αεροπορικές βάσεις στην ίδια περιοχή τη στιγμή που η τουρκική αεροπορία έχει κάνει κυριολεκτικά «σουρωτήρι» τον κυπριακό εναέριο χώρο.

Για πρώτη φορά από το 1974 η Άγκυρα έδειξε ότι είναι αποφασισμένη για προαγωγή τετελεσμένου σε ολόκληρη τη θαλάσσια ζώνη από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο. Χτες όπως αποκάλυψε το άρθρο  Σχέδιο «υβριδικού πολέμου» από την Τουρκία – «Κάλυμνος και Ψέριμος είναι υπό ελληνική κατοχή» – Ο Ρ. Τ. Ερντογάν προετοιμάζει το έδαφος για πολεμική σύγκρουση , οι Τούρκοι θέλουν και την Κάλυμνο και την Ψέριμο.

Έτσι, το Αιγαίο πέλαγος και γενικά η Ανατολική Μεσόγειο «παίρνουν φωτιά» και μπαίνουν υπό την άμεση εποπτεία του αμερικανικού 6ου στόλου, του Ισραήλ και της Ελλάδος τοποθετώντας στην «γωνία» την Τουρκία και την προσπάθεια αναβίωσης της «οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Πηγή: pentapostagma.gr