Μετά τον στρατό, έντονη κινητοποίηση φαίνεται να έχει ξεκινήσει και στην αστυνομία, καθώς ετοιμάζονται μαθήματα εκμαθήσεως της Τουρκικής γλώσσας με στόχο την διαχείριση εξωτερικών συνόρων.

Συγκεκριμένα  η «Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας» ανακοίνωσε προκήρυξε θέσεις για το διδακτικό προσωπικό για τα σεμινάρια Αγγλικής και Τουρκικής γλώσσας, με στόχο, όπως λέει το πρόγραμμα, «Εκπαιδεύσεις προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης εξωτερικών συνόρων».

Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από προσωπικό που θα γνωρίζει την Τουρκική γλώσσα. Οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνιση.

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι θέλει μεγάλη προσχοή να μην επεκταθεί η εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας στα σώματα ασφαλείας και σε άλλες επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες, καθώς σε μια εποχή που μειώνονται τα αρχαία στα σχολεία, και την Τουρκία να ψάχνει ευκαιρίες να εκτουρκίσει κόσμο στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο…

Πηγή: voicenews.gr