Μόνοι οι υπογραφές λείπουν μεταξύ του Υπουργείου και της κοινοπραξίας  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Total-Edison-ΕΛΠΕ(50%-25%-25%, αντίστοιχα) στη Σύμβαση Μίσθωσης για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο μπλοκ 2, του Ιονίου Πελάγους.

Στη συνέχεια ο φάκελος θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος. Αν όλα πάνε καλά τότε θα έχουμε και την οριστική υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή για να κυρωθεί.

Με την ολοκλήρωση της φάσης των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ, ξεκινούν άμεσα οι συζητήσεις με την ΕΛ.ΠΕ., η οποία έχει αναδειχθεί ήδη επιλεγείς αιτών για τη θαλάσσια περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προκειμένου να υπογραφεί και με τη συγκεκριμένη εταιρία η Σύμβαση Μίσθωσης.

Στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας τονίζουν πως η βούληση για έρευνα κα εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων δεν πρέπει να αντιβαίνει τους κανόνες προστασίας τους περιβάλλοντας όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Συμπληρώνουν δε, οι αρμόδιοι του Υπουργείου πως, μιας και οι συμβατικές περιοχές έρευνας βρίσκονται σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες Περιφέρειες, αδιαπραγμάτευτη πολιτική του ΥΠΕΝ είναι να ισχύουν τα αυστηρότερα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής.

Πηγή: voicenews.gr