Μπορεί να τρέμει τα αεροπλάνα, αλλά νίκησε τον φόβο της και έμαθε να πιλοτάρει.

Η Σοφία Στρατουδάκη από πολλούς χαρακτηρίζεται «Πατρινιά των αιθέρων», αν και η ίδια δηλώνει πως ακόμη έχει δρόμο για να μάθει να πιλοτάρει ως έμπειρος επαγγελματίας ένα ελικόπτερο.

Σε συνέντευξή της στο thebest.gr εξήγησε πως παρότι έχει κάνει αρκετές πτήσεις με ελαφρό μονοκινητήριο αεροσκάφος, τρέμει τα πολιτικά αεροπλάνα.«Φοβάμαι τα εμπορικά αεροπλάνα γιατί δεν πιλοτάρω εγώ. Εκεί κάθεσαι απλά στην καμπίνα των επιβατών. Ενώ σε ένα ελαφρό ή γενικά σε κάποιο μικρό, έχεις άμεση εικόνα, απόλυτο έλεγχο και γνώση του τι συμβαίνει. Ήδη από την πρώτη φορά που πέταξα ξεπέρασα τους φόβους μου κατά 70%. Πέραν της αμεσότητας, μου εξήγησαν και έμαθα αρκετά πράγματα για το πώς πετάει ένα μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος. Η γνώση είναι τεράστιος παράγοντας», λέει η Σοφία.
«Όταν πιλοτάρισα πρώτη φορά, σοκ και δέος! Απερίγραπτο συναίσθημα! Εδώ από μόνο του το να πετάει κάποιος είναι φοβερό. Πόσω μάλλον να οδηγεί το αεροπλάνο. Και όσο το κάνεις, τόσο πωρώνεσαι!», απαντά ενθουσιασμένη.

Βέβαια η ίδια παραδέχτηκε πως για να μάθει κανείς να πιλοτάρει κανείς μόνος του ένα ελικόπτερο δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Χρειάζονται πολλές ώρες διαβάσματος και φυσικά αρκετά χρήματα.

«Έχω εφοδιαστεί με εγχειρίδια για εκμάθηση πιλοταρίσματος. Θέλει διάβασμα αρκετό. Όμως όταν κάτι σου αρέσει τίποτα δεν σε σταματά! Το καλύτερο κομπλιμέντο που ακούω τελευταία, και μάλιστα συχνά, από διάφορους φίλους και γνωστούς πιλότους είναι ότι είμαι δυνάμει αεροπόρος ή πιλότος. Μακάρι να τα καταφέρω», εύχεται η Σοφία Στρατουδάκη.

 

πηγή:ladyslife.gr