Θα θυμάστε πως η Βρετανική εφημερίδα ΜΕΤRO είχε αποκαλέσει την Κω τουρκικό νησί πίσω στο 2014.

«Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται στην εμμονή ενός κυνηγού να ταξιδέψει 2.500 μίλια για να κυνηγήσει μία σερβιτόρα.

Κατά την περιγραφή της ιστορίας του τούρκου ο δημοσιογράφος υποκύπτει- είτε από άγνοια είτε από πρόθεση- σε ένα τεράστιο λάθος: ότι δηλαδή ένα ελληνικό νησί (η Κως) έγινε ξαφνικά τουρκικό.»

(σας παραθέσαμε την τότε περιγραφή από το newsbomb)

Ένα αθώο λάθος θα έλεγε κάποιος. Ξέρουμε όλοι πως τέτοια λάθη δεν είναι αθώα.

Τώρα όμως στο 2017 και μετά το φονικό σεισμό που έπληξε το νησί πώς είναι δυνατόν να λαμβάνει χώρα  η πρωτοβουλία του Δημάρχου της Κω για την πραγματοποίηση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην Κω του φεστιβάλ τουρκικού κινηματογράφο. Με μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Κω και κρίνετε εσείς τι από τα παραπάνω είναι αυτή η ανακοίνωση: «

Η εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου, που διοργανώθηκε πέρυσι στην Κω και συνέβαλε στην προβολή του νησιού, αποκτά νέα δυναμική. Το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου διοργανώνεται φέτος στην Κω και στην Αλικαρνασσό στα πλαίσια της συνεργασίας των δυο Δήμων και στοχεύει να αποτελέσει θεσμό πολιτισμού που θα προάγει την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό της εμβέλειας που έχει το Φεστιβάλ, η κοινή συνέντευξη που δόθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τους διοργανωτές, το Σύνδεσμο Πολιτισμού του Δήμου Αλικαρνασσού και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κω. Αντικείμενο της συνέντευξης τύπου, στην οποία παρέστησαν ηθοποιοί αλλά και δεκάδες δημοσιογράφοι, εκτός από την παρουσίαση και προβολή του Φεστιβάλ, ήταν και η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας AYLA, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες θέτοντας υποψηφιότητα για το OSCAR καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σιφάκης, μιλώντας, τόνισε ότι “Δήμος Κω και Δήμος Αλικαρνασσού αποδεικνύουν ότι μέσα από τον πολιτισμό μπορούν να αναδεικνύουν τη δυναμική που έχουν οι δυο περιοχές, ως τουριστικοί προορισμοί. Η Κως του πολιτισμού είναι αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου προβάλλει την Κω στην τουρκική τουριστική αγορά αλλά και διεθνώς”»!

Θα έπρεπε να προβάλλεται η ελληνικότητα του νησιού κι όχι να κάνουμε τέτοιες συμπράξεις. Ο Βρετανός συντάκτης τώρα τι θα έλεγε;

voicenews.gr

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο! Εγώ περίμενα να δω άνθρωπο, αυτός όμως δεν έχει καμιά ομοιότητα με άνθρωπο…
Επόμενο άρθροΈχετε δει την πληθωρική Λίλη του Δόγκανου γυμνόστηθη;